Protetica

Protetica se ocupă cu metodele de restaurare funcțională și estetică a aparatului dento­maxilar cu ajutorul unor proteze biocompatibile. Cabinetul dentar VivClinique pune la dispoziția pacienților săi două tipuri de lucrări:
● Lucrări fixe: coroanelor și punți.
● Lucrări mobile: proteze scheletate sau acrilice

Lucrările protetice sunt ceramice, metalo­ceramice sau metalice.
Lucrările de ceramică asigură o fizionomie maximă.

Ceramica este un material transparent, translucid. Este un material pe care se pot face machiaje (schimbări, accentuări, jocuri de culori) fără nici o problemă. Ceramica este un material care permite refaceri estetice maxime și în situații limită, deosebite: înghesuiri dentare sau poziții vicioase. Coroana de ceramică este o restaurare care îmbracă întreaga suprafață vizibilă a dintelui. Există o serie întreagă de motive pentru care se aplică o coroană ceramică, dar cele mai uzuale motive sunt:

1. Pentru a proteja un dinte cu o obturație foarte mare
2. Pentru a proteja un dinte cu fractură, fără afectarea pulpei dentare,
3. Pentru a proteja un dinte cu obturație de canal
4. Pentru a îmbunătăți estetica

Ceramică pe metal nobil

Metal nobil, adică un metal rezistent la oxizi și la acizi, respectiv la oxidare sau coroziune. Aliajele de aur, argint, platină și paladiu sunt cele mai bune și mai frecvent utilizate.
Acest tip de coroană ceramică este cel mai des întîlnită ca restaurare în cabinetele dentare, deoarece este rezistentă și are o estetică perfectă.
Din motive estetice, o astfel de coroană are ceramică la exterior și metal în interior, care dă rezistență. Ea se poate pune atât anterior cât și posterior în cavitatea bucală (și incisivi și molari).

Ceramică pe metal prețios

Sunt pacienți care doresc o astfel de lucrare. Studiile arată că aurul este cel mai bine tolerat și cel mai puțin nociv pentru gingii.
Din motive estetice, o astfel de coroană are ceramică la exterior și metal în interior, care dă rezistență. Ea se poate pune atât anterior cât și posterior în cavitatea bucală (și incisivi și molari).

Ceramică fără suport metalic

Creată pentru o estetică maximă, această coroană reface cel mai bine aspectul dintelui natural. O astfel de coroană are doar ceramică, fără metal la interior, ceea ce o face să fie o structură mai fragilă decît celelalte două tipuri de coroane. Absoarbe lumina ca un dinte natural, fiind translucidă.