Interviu Vivian Șendroiu pentru Radio Guerilla

Publicat pe Publicat în Interviuri

Doamna doctor Vivian Șendroiu a avut plăcerea să poarte o scurtă discuție cu cei de la Radio Guerilla despre apneaa obstructivă nocturnă. Puteți asculta întregul segment aici sau puteți citi o transcriere a interviului puțin mai jos. Segmentul începe de la minutul 1:27.

Începerea cursurilor în învățământul secundar inferior și superior nu ar trebui să înceapă mai devreme de ora 8:30. Asta i-ar ajuta pe adolescenți să fie mai atenți la ore, mai sănătoși și mai pregătiți să acumuleze cunoștințe – cel puțin asta susține o echipă de oameni de știință de la Academia Americană pentru Medicina Somnului.

Ei recomandă ca adolescenții cu vârste cuprinse între 13-18 ani să doarmă în mod regulat 8-10 ore pe noapte pentru a avea o stare optimă de sănătate. Chiar și o oră de somn în minus afectează negativ sistemul imunitar ceea ce poate conduce la slăbirea rezistenței organismului și la o mai ușoară îmbolnăvire.

În plus, cercetătorii susțin că cea mai comună tulburare de somn este sforăitul care afectează 30% din populația adultă iar după vârsta de 45 de ani procentul crește chiar până la 50% în cazul bărbaților.

Vestea bună este că această tulburare se poate trata printr-o tehnică modernă non invazivă. Despre ce este vorba aflăm de la medicul stomatolog Vivian Șendroiu:

Dispozitivele intraorale care sunt folosite pentru apneea obstructivă nocturnă sunt de puțin timp în România. Aș putea spune că suntem, din păcate, 3 sau 4 acreditați și împreună cu cei de la facultate ne ocupăm de acest lucru.

Dispozitivele orale sunt ca niște gutiere simple, care leagă maxilarul de mandibulă și îl trage puțin în față. Practic, ele sunt mai ușor de purtat asupra ta, într-o cutiuță. – Vivian Șendroiu

Pentru mai multe informații privind sindromul apneei obstructive în somn puteți citi un articol complet aici. De asemenea puteți face o programare pe site-ul nostru dacă doriți o consultație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *